Warning: Creating default object from empty value in /www/wp-content/themes/savoy/includes/options/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29 Het creatieve proces van de wandspiegels | Marvellous Mirrors

Het creatieve proces

Alleen de beste ontwerpen maken deel uit van de collectie. Voordat het zover is, gaat er een creatief proces aan vooraf. Lees hier meer over hoe we een spiegel met de hand ontwerpen en maken.

Ideeën voor een spiegelontwerp

Ideeen voor ontwerpen ontstaan op verschillende manieren. Soms zien we een leuk ontwerp op straat of is er een interessante trend gaande. Of er popt een idee in ons hoofd van een leuk en uniek ontwerp. Ook door droedelen komen verrassende ideeën en ontwerpen op papier.

Ruwe schets op papier

Als we het eens zijn over de richting van het ontwerp, maken we een ruwe schets op papier. Zo zien we of het ontwerp wel uitvoerbaar is. Het idee kan nog zo origineel of speciaal zijn, we hebben wel rekening te houden met de wetten van moeder natuur.

creatieve proces

Van tekening naar prototype

van de ruwe schets op papier werken we naar een prototype van de spiegellijst. We leggen de schets van het spiegelontwerp op een stuk hout. Vervolgens zagen we het ontwerp er uit. Dit is een zeer precies werkje omdat alle details van het ontwerp goed over moeten komen.

Mal van de Flame Spiegel

Het schilderen van het prototype

Daarna schilderen we de lijst tot in de details. Afhankelijk van het ontwerp kan dit een paar uur in beslag nemen. Soms werken we in etappes omdat een nacht droogtijd noodzakelijk is.

Schilderen van de spiegel

Afwerking van de spiegel

De laatste fase bestaat uit de afwerking van de spiegel. We frezen de achterkant van de lijst uit in dezelfde vorm waar het spiegelglas komt. Daarna snijden we het glas op dezelfde maat en leggen dit in de lijst. Dan is de achterkant van de spiegel aan de buurt; we schilderen deze in een mooie passende kleur. Als allerlaatste stap monteren we een stevig ophangsysteem aan de spiegel.

Neem een kijkje in onze shop voor een uitgebreide collectie van unieke spiegels

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.